yr spa

– Folk frågar om jag har några hemliga knep, och såklart har jag mina favoriter, men jag är urusel på att hålla hemlisar hemliga (Sandra vet ...) så jag delar hellre med mig av mina bästa skönhetstips:

Yvonne – Miss Universum 1984, modell, entreprenör och mor till döttrarna Sandra och Natalie.

– Jag har ju växt upp med dom här produkterna sen barnsben och lärt mig använda dom på mitt sätt och inte alltid så som mamma sagt haha:-) Delar såklart gärna med mig till alla som vill...

Sandra – Make Up Artist som

söker svar på livets gåtor med

ett stort mått av nyfikenhet.

Våra bästa tips

 

YR SPA FACIAL PEELING MASK | 50 ml

Yvonnes bästa:
–Tänk på att du kan även kosta på dig att använda produkten på händer och fötter. För att spa:a dig lite extra någon kväll hemma i badrummet.

YR SPA FACIAL PEELING MASK | 50 ml

Sandras Bästa:

– Gör behandlingen på kvällen. Gör behandlingen på ren fuktig hud för att få en bra kur för ansiktet och vakna upp med ren och fräsch hud med fin lyster.

– Att peela huden funkar lika bra sommar som vinter, åretrunt. Vill du behålla solbrännan längre på sommaren är det extra bra att peela av den torra ytterhuden. Men då måste du också vara ännu mer noga med återfuktande kräm och sen såklart något solskydd. Är du noga med solskydd och peeling så kommer du få en jämn och snygg bränna som håller länge.

– Det är även lite streetsmart att peela sig. Då behöver du inte så stor mängd av andra produkter efteråt, eftersom då är den döda huden avlägsnad redan och fuktkrämen t ex Multi-Lift Facial Serum och sedan Multi-Nutrient Facial Cream eller Anti-Age Mosturizer, ger bättre verkan. Du slösar inte lika mycket och sparar pengar. Mindre kräm och mer nytta helt enkelt.

 

– Kysstips: Peela läpparna om dom är torra :-) Då får du lena och kyssvänliga läppar;)

Så här använder jag den: Först tvättar jag ansiktet med Cleansing Lotion och sedan Lemon Facial Water. Sen på med peeling-masken runt ansiktet, men inte för nära ögonen. Låter den sitta ca 5 minuter och sedan peelar jag ansiktet försiktigt och sköljer av. Sen återfuktar jag huden med en fuktkräm, till exempel Multi-Lift Facial Serum och har jag gott om tid och vill gå ”all-in” så toppar jag med Multi-Nutrient Facial Cream eller med Anti-Age Moisturizer. 

 

YR SPA CLEANSING LOTION | 200 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Om makeup och smuts sitter hårt eller du använder mycket makeup, ta hjälp av bomullspads alternativt frottévante/handduk när du jobbar med produkten och vatten.

YR SPA CLEANSING LOTION | 200 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Är du inte van att tvätta ansiktet noga varje kväll så börja göra det till en rutin, precis som att borsta tänderna;)

– Tvätta ej med vanlig tvål och vatten för det torkar ut huden och gör huden torrare.

Så här använder jag den: Kväll: Ett bra tips är att jag använder denna produkt som en Remover för ögonen också. Jag tar två pad och häller lite ljummet vatten på dessa, sedan pumpar jag ut lite Cleansing Lotion på padsen. Sedan sätter jag de på varsitt öga när jag blundar och håller padsen där en stund. Sen torkar jag av maskaran försiktigt. Nästa steg är att jag självklart tvättar av mig sminket, men även om jag ej har sminkat mig den dagen. Varför det, jo eftersom man under dagen varit ute bland damm, smuts och avgaser från bilar. Sånt tränger in i porerna och jag tycker det känns viktigt att tvätta huden ren med en rengöring som återfuktar. 

Morgon: Använder jag inte på morgonen då jag bara använder Lemon Facial Water (Se nedan) 

 

YR SPA LEMON FACIAL WATER | 200 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Använd gärna produkten och spraya direkt i ansiktet efter lagd makeup, låt självtorka. Det gör att makeup:en håller bättre, och ser både bättre och mer naturlig ut.

YR SPA LEMON FACIAL WATER | 200 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Ansiktsvatten ger skön fukt till huden. Jag brukar även använda den som en MIST för att min makeup ska fästa bättre. Den gör även att min makeup ser mer naturlig ut och att sminket inte ser för pudrigt ut. Det brukar jag även använda när jag är ute på mina makeupjobb t ex mode plåtningar. Spraya i ansiktet efter ha lagt hela din makeup.

– Efter en dag framför datorn kan man faktiskt se att smink fastnat på skärmen. Ljuset som strålar från datorn på ansiktet torkar ut huden och då kan man behöva lite fukt att spraya i ansiktet under dagen om man sitter mycket framför datorn – så skönt :-)

Så här använder jag den: Kväll: Efter Cleansing Lotion använder jag ansiktsvatten för att få rent ansiktet ordentligt – varje kväll oavsett om jag sminkat mig eller ej. Jag sprayar det på en pad och sen torkar jag av hela ansiktet. Ansiktsvattnet hjälper till att få bort det som sitter i porerna ordentligt och återfuktar huden. Testa att spraya på en pad, torka av hela ansiktet (försiktigt runt ögonen) och titta sen på paden hur mycket smuts du har fått bort från huden. Den gör rent på djupet på ett sätt som inte vanlig tvål och vatten gör. Dessutom torkar tvål ut huden istället för att ge den mer fukt.

Morgon: Så skönt och uppiggande att skölja ansiktet lite på morgonen och sen spraya ansiktsvattnet över ansiktet och sen försiktigt torka av med en handduk eller med pad. 

 

YR SPA MULTI LIFT FACIAL SERUM | 20 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Produkten användes med fördel under Ansiktskrämerna YR SPA Anti-Age Moisturizer eller Multi Nutrient Facial cream.

YR SPA MULTI LIFT FACIAL SERUM | 20 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Serumet ger en bra grund för makeup och en lyster till huden. Lägger ibland ansiktskräm ovanpå Serumet, antingen Multi-Nutrient Facial Cream eller Anti-Age Facial Cream, beroende på vad jag behöver till huden den dagen. Ibland använder mig bara av serumet innan jag lägger makeup.

Så här använder jag den: Det här är en otroligt dryg produkt, så ta pyttelite åt gången. Serumet lägger jag på rengjort hud när jag känner att jag behöver fukt morgon eller kväll, eller både och. Serumet är bra för det ger mycket fukt till huden under en längre tid. 

 

 

YR SPA MULTI NUTRIENT FACIAL CREAM | 60 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Använd produkten både dag och natt, om du är väldigt torr. Det hjälper din hud att ”komma på fötter” fortare.

YR SPA MULTI NUTRIENT FACIAL CREAM | 60 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Har du torra partier i ansiktet så lägg lite extra under natten så kommer du märka skillnad när du vaknar nästa morgon.

Så här använder jag den: Kväll: (Använd serum innan om du känner att huden behöver mer fukt). Funkar otroligt bra för min otroligt känsliga och torra hud på vintern. Använder den för det mesta som nattkräm för att verkligen få en skön och återfuktande boost på natten. Huden återhämtar sig som bäst på natten och då är det bra att ha en liten fetare och bra kräm för att hjälpa till. En mycket dryg produkt.

 

YR SPA ANTI-AGE MOISTURIZER | 60 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Använd produkten både natt som dag för bästa resultat.

YR SPA ANTI-AGE MOISTURIZER | 60 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Ibland om jag vill ha en foundation som inte är så täckande, så blandar jag min foundation med lite Multi-Nutrient Facial Cream eller Anti-Age Moisturizer beroende på vilken fuktkräm som passar mig bäst för dagen. Då får jag en lättare foundation som ger fin lyster och en jämn fin hud som inte ser alltför sminkad ut. Det här knepet brukar jag även köra med ute på mina makeup jobb :-)

Så här använder jag den: Den här är också otroligt dryg, så ta bara lite åt gången. Den här använder jag för det mesta som en ansiktskräm under dagen. Ibland, om det känns som att det blir en lång dag, så lägger jag lite Multi-Lift Facial Serum som underlag. Jag använder också Anti-Age när jag vill återfukta huden men inte med en för fet kräm, den känns så himla skön på huden när man smörjer in sig med den. 

 

YR SPA DUO ACTION GEL | 15 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Använd produkten både natt som dag, för bästa resultat. Massera försiktigt in överflödig gel i huden. Tänk på att alltid vara försiktigt med huden runt ögat då den är väldigt känslig.

YR SPA DUO ACTION GEL | 15 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Bra grund under en ögon-makeup. Jag älskar verkligen den här produkten och använder den runt ögonen varje morgon innan min makeup. Det är superbra grund innan man lägger concealer runt ögonen. Gelen hjälper mig att hålla makeupen på plats hela dagen. 

Så här använder jag den: Jag vet att jag plussar lite på mamma nu… men det här är faktiskt en grymt skön produkt att rolla på runt ögonen och runt munnen. Den funkar superbra på uttryckslinjer för att förebygga rynkor och den hjälper till att få de små linjerna jag har att räta på sig och inte bli djupare. 

 

YR SPA SHOWER FOAM | 180 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Om man har väldigt oljig hud, och vill ha en rengöring till ansiktet som inte är för fet, då kan man med fördel använda denna.

YR SPA SHOWER FOAM | 180 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Otroligt skönt rengöringsskum som jag använder över hela kroppen när jag duschar. Det är en väldigt dryg produkt så jag tar bara 2-3 pumpningar skum för att tvätta av hela kroppen. När man börjar tvätta sig känner man att det blir mer och mer skum och att man blir mjuk och len. Den ger otroligt mycket skön fukt till huden. 

 

YR SPA BODY PEELING | 150 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Använd gärna produkten med en vante eller handske för att få en ännu bättre effekt. Massera hela kroppen med hela handen i cirkelformade rörelser utifrån och in mot hjärtat för att få en bra blodcirkulation.

YR SPA BODY PEELING | 150 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Mitt tips är att göra peelingen på kvällen. Sen smörjer du in dig med Body Creamen. Då får din hud en välförtjänad omgång innan du lägger dig. Jag tycker det är så grymt skönt att lägga mig efter en sån kur. Då kan jag liksom längta till en hel natts skönhetssömn, och sen vakna pigg och glad för en ny dag med en fräsch och ren hud med fin lyster. Den känslan är svårslagen...och jag tror verkligen på att man på nåt sätt får en vackrare utstrålning om man vet att man tagit hand om sig lite extra.

Så här använder jag den:

Du vet såklart att peeling är en kräm eller tvål med små små korn som hjälper till att skrubba huden lite extra. Men visste du att många peelingprodukter använder plastkorn? Som spolas rakt ut i haven, som inte bryts ner utan sväljs av små plankton och fiskar och som till slut kan hamna i våra kroppar. Så dålig idé. Vi kör med svartvinbärskärnor och risgranulat i vår YR Spa Facial Peeling/Mask för ansiktet och i YR Spa Body Peeling använder vi runda vaxkorn av naturliga råvaror bivax, carnauba och jojoba. Dom bryts ner av sig själv och är till och med både goda och näringsrika. Smart va:-)

Kroppen mår bra av att peelas lite oftare. Jag gör det ca 3-4 gånger i månaden då våran Body Peeling är en väldigt skonsam peeling med runda korn. Var noga med att smörja in dig med en skön kräm efteråt så huden får återhämtning och fukt. Då kommer du känna dig så grymt len och fräsch.

 

Det är även lite streetsmart att peela sig. Då behöver du inte så stor mängd av andra produkter efteråt, eftersom då är den döda huden avlägsnad redan och fuktkrämen, tex Body Cream, ger bättre verkan. Mindre kräm och mer nytta helt enkelt.

Att peela huden funkar lika bra sommar som vinter. Vill du behålla solbrännan längre på sommaren är det extra bra att peela av den torra ytterhuden. Men då måste du också vara ännu mer noga med återfuktande kräm för kroppen och sen såklart något solskydd. Är du noga med solskydd och peeling så kommer du få en jämn och snygg bränna som håller länge.

 

YR SPA BODY CREAM | 150 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Använd gärna lite extra på händer och fötter när du lägger dig så att krämen får jobba i din hud under natten. Du kommer känna och märka skillnad när du vaknar nästa morgon. Gör först en behandling med YR Spa Body Peeling innan du smörjer dig med YR Spa Body Cream så kommer din hud kännas fräsch och mjuk länge.

YR SPA BODY CREAM | 150 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Body Cream funkar väldigt bra på torra armbågar och knän.

Nu ska du få värsta partytipset: För att få en jämn och snygg lyster på kroppen när du skall ut på en partykväll, så blanda Body Creamen med din foundation och smörj in dina ben och armar. Pudra sen på med lite transparant puder så får du en superfin och snygg look. Det här tricket använder jag ofta när jag är ute makeup-jobb, plåtningar och tv-inspelningar m m.

Så här använder jag den: Body Creamen har jag alltid på nattduksbordet. Jag smörjer in mina torra händer innan jag lägger mig. Jag har problem med torra händer eftersom jag i mitt jobb som makeupartist tvättar händerna väldigt mycket med både handtvål och handsprit. Body Creamen är suverän återhämtning under natten – dom är som nya när jag vaknar igen. Självklart kan jag ibland använda den på hela kroppen också, men den är normalt sett lite för fet för min hud.

 

 

YR SPA DEODORANT | 75 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Eftersom produkten innehåller salt, så kan det svida lite om man är nyrakad under armarna. Så raka dig kvällen innan användning av produkten.

YR SPA DEODORANT | 75 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Här har jag samma tips som mamma: Om du har känslig hud och rakar dig under armarna så gör det helst kvällen innan du rollar på deon. Det naturliga koksaltet i den kan ibland klia och svida lite.

Så här använder jag den: Min vardaglig rutin är såklart att rolla på YR Spa Deo med sin fräscha och härliga doft efter morgonduschen. Hyfsat givet liksom;) Det är naturliga ingredienser som gör jobbet i den här deon – koksalt, rosmarin och bikarbonat. Man känner sig otroligt ren och naturlig när man sätter på sig den produkten :-)

 

YR SPA BATH MILK | 100 ml

Yvonnes bästa

Yvonnes bästa:
– Du får en ännu lenare känsla på kroppen om du gör en kur med YR Spa Body Peeling innan du badar. Huden blir så underbart skön. Du kan gärna använda denna produkt även till fotbad.

YR SPA BATH MILK | 100 ml
Sandras bästa

Sandras Bästa:

– Åh, den här är så skön. Jag brukar ordna en mysig stund i badrummet efter att jag har tvättat kroppen med Shower Foamen. Jag tänder lite ljus och ställer i badrummet och sätter på lite skön, lugn, mys musik. Sen tappar upp ett varmt bad och häller i två korkar Bath Milk och vattnet blir alldeles vitt och fint. Lägger mig och myser i 20-30 min. Sen kliver jag upp ur badkaret och bara direkt torkar av mig med en handduk… man behöver alltså inte smörja in sig eftersom Bath Milken gör jobbet och mjukgör och ger huden den fukt den behöver medans man ligger i badet. Älskar doften som är en väldig ” lätt doft” som funkar bra om vill använda andra dofter efteråt.