Ingredienser

Här kan du läsa om de ämnen och ingredienser som finns i YR Hudvård. Under varje ämne hittar du vilka produkter ämnena förekommer i.

 

Ajidew

Ett ämne som innehåller NMF (Natural Moisturizing Factors) så som natrium, kalium, urea, magnesium och lactad. 

YR Spa: Lemon Facial Water, Shower Foam, Body Peeling, Multi Nutrient Facial Cream 

Argireline  

Molekulär protein ( aminosyror) kallade hexapetide. En kombination av 6 st olika med naturligt ursprung. Motverkar uttrycksrynkor, genom att hjälpa muskler att slappna av. 

YR Spa: Action Gel

Avokado-olja – organisk

Pressas ur avokado och är rik på vitamin A, C och E. Avokadoolja är fuktighetsgivande, mjukgörande och tränger lätt in i huden. De enkelomättade fettsyrorna i oljan ger näring till huden.

YR Spa: Multi Nutrient Facial Cream, Body Cream

Bivax

Bivax har använts i århundraden för att vårda och skydda huden. Det anses vara grekerna som först började använda bivax i salvor och cerat (ordet cerat härstammar förresten från latinets cera som betyder just vax). Bivaxet verkar lugnande på irriterad och skadad hud samt är uppmjukande. Det skyddar mot väder och vind samt avvisar kyla och vatten samt har antibakteriella egenskaper. 

YR Spa: Body Cream & Body Peeling (bivax korn)

Blåbärsfröolja

Rik på e-vitamin och essentiella fettsyror, som ger näring och fukt åt huden, Blåbärsfröolja stärker kollagenproduktionen och skyddar huden och är mycket vårdande och fuktgivande. 

YR SPA: Anti-Age Moisturizer, Multi Nutrient Facial Cream

Citronvatten – oprocessat

Naturligt citronvatten som är helt i balans med naturen. 

YR Spa: Lemon Facial Water

Enbärsbuskskott extrakt

Höga halter antioxidanter och poly fenol. Starka anti- age egenskaper, och milt desinficerande. Förr användes mot att bota förkylning, och infektioner. 

YR Spa: Multi Lift Facial Serum, Body Cream

Hjortronfröolja

Innehåller Antioxidanter, höga halter C-vitamin, A och E- vitamin samt betakarotin. Omega fettsyror och har antibakteriella 

egenskaper inklusive Anti age egenskaper. Ger en långvarig fuktbevarande och mjukgörande känsla. Förr användes hjortron för att bearbeta skörbjugg och feber. 

YR Spa: Multi Nutrient Facial Cream, Multi Lift Facial Serum

Hyanify

Råvara med marint ursprung. Stimulerar hudens egna hyaluronsyra produktion. Fuktighetsegenskaper på djupet, och ger en hållbar fukt på långsikt i huden. 

YR Spa: Multi Lift Facial Serum

Hyadisine 

Råvara med marint ursprung, naturliga molekyler för specifik användning. Likhet med hyaluronsyra, och dess fuktighetsegenskaper. Absorberar vatten, och behålla hudens fukt. Motverkar uppkomst av rynkor, och ger omedelbar fukt i huden. 

YR Spa: Multi Lift Facial Serum, Anti-Age Moisturizer

Ion-moist 

Ion -moist är en kraftig, långtidsverkande fuktighetsbevarare som i dokumenterade tester har visat sig ge en 42%-ig fuktighetsökning i huden efter 24 timmar samt en långvarig ökning av hudens fukthalt på 53%. Ion-moist innehåller bl.a. NMF (Natural Moisturizing Factor) Natrium, laktat, magnesium, Urea och kalium som bevarar hudens naturliga barriärer mot uttorkning och skyddar det yttersta hudlagret ”Stratum Cornium” med en molekylär film som fyller på med NMF i huden. Det hjälper huden att bibehålla fukt länge och gör huden mjuk och len. Behåller även Kalcium nivån i mogen hud. 

YR Spa: Duo Action Gel, Multi Facial Serum

 

Kahlbeeds 

En mix av naturliga vax kulor med ursprung från bivax, carnauba och jojoba. Hjälper till med mekanisk peeling på hudytan, för att få bort det döda hudcellslagret och öka blodcirkulationen. 

YR Spa: Body Peeling

Lingonfröolja 

Rik på omega 6-fettsyran, linolsyra, vilket är viktigt för hudens vitalitet. Lingonfröoljan har vissa antiinflammatoriska egenskaper som är bra för hudens balans. Lugnar och balanserar huden. Höga halter A och E Vitamin och motverkar pigmentsfläckar. 

YR Spa: Anti-Age Moisturizer, Lemon Facial Water, Multi Nutrient Facial Cream

Liposom Q-10

En känd stimulerande antioxidant, här representerad i form av en Liposom. Liposomer i sig själv är fuktbärare och har ett skal av fosforlupider som skyddar Q-10. När vi smörjer in oss så löses Q-10 upp och går direkt in i huden där det mjukar upp och stimulerar hudens immunförsvar samt fördröjer åldrandeprocessen. Q-10 stimulerar även cellförnyelsen. 

Ljung extrakt 

Bidrar med höga halter Antioxidanter, och har antiinflammatoriska egenskaper. Motverkar irritation i huden. Förr gjorde man avkok på Jungextrakt för att lindra inflammation i hud, men även att drick för att motverka urinbesvär. 

YR Spa: Duo Action gel, Shower Foam

Peelmoist

Pappain, enzympeeling från papaya frukten. Hjälper till att avlägsna det yttersta döda hudcellslagret på huden. 

YR Spa: Cleansing Lotion, Facial Peeling / Mask

Rapsolja – organisk 

Kallas ofta ”Nordens guld” och är en ren naturprodukt med dokumenterat goda hudvårdande egenskaper. Med sitt innehåll av naturligt vitamin E och växtsteroler är rapsoljan mjukgörande och har bra effekt på torr och känslig hud. 

YR Spa: Bath Milk

Risgranulat 

Runda små små korn av naturligt ris. Hjälper till med skonsam, mekanisk peeling på hudytan, för att få bort det döda hudcellslagret, men även få igång blodcirkulationen. 

YR Spa: Facial Peeling/Mask

Rosmarin 

Ett stimulerande extrakt som utvinns ur rosmarinbladen. Har en sammandragande effekt och positiv påverkan på hudens elasticitet.

YR Spa: Deodorant

Shea smör – organisk 

Mjukgörande, fuktighetsbevarande och har anti-inflammatoriska och helande egenskaper. 

YR Spa: Multi Nutrient Facial Cream, Body Cream

Solrosolja – organisk 

En mycket fin olja som både torr och fet hy kan njuta av. Oljan är så lätt och fin att den även går att använda på problemhy. Solrosolja har skyddande egenskaper och är näringsrik och mjukgörande. Solrosoljan är en bra ”bärare” för andra ingredienser som huden skall ta upp. 

YR Spa: Bath Milk

Svartvinbärsfrö 

Helt naturliga frön från svarta vinbär. Ger en mild och skonsam peeling, på huden. Bidrar även med C-vitamin. 

YR Spa: Facial Peeling/Mask

Vitamin A

En antioxidant som finns naturligt i avokadooljan och som skyddar mot fria radikaler. 

YR Spa: Multi Nutrient Facial Cream, Multi Lift Facial Serum, Lemon Facial Water, Anti - Age Moisturizer, Body Cream

Vitamin C

Utvinns ur frukter och vissa bär. Antioxidant som har en utslätande effekt på huden.

YR Spa: Multi Nutrient Facial Cream, Multi Lift Facial Serum, Facial Peeling/mask

 

Vitamin E

Närande och naturlig antioxidant som utvinns ur vegetabiliska oljor. Motverkar de fria radikalerna i huden och förebygger rynkor. YR Spa: Anti - Age Mosturizer, Multi Nutrient Facial Cream, Lemon Facial Water, Facial Peeling, Multi Lift Facial Serum, Body Cream, Bath Milk 

Älggräs extrakt

Tillhör familjen rosväxter och är en av våra mest användbara örter. Innehåller höga halter antioxidanter och har anti-inflammatoriska egenskaper. Skyddar och vårdar huden, och har anti-age egenskaper. Örten användes flitigt förr, till allt möjligt. Bland annat motverka huvudvärk då den innehåller bland annat, salicylsyra, även smärtlindrande. 

YR Spa: Cleansing Lotion