Frågor och svar

Frågor & svar

Innehåller produkterna parabener?
Nej, produkterna innehåller inte parabener.

 

Är produkterna organiska (ekologiska)?

Alla produkter innehåller både organiska och icke organiska vegetabiliska oljor och växtextrakt. Så produkterna är EJ helt ekologiska även om de är naturliga. YR SPA-serien är mellan 95 och 99% naturliga, förutom två produkter som är ca 85% naturliga.

 

Var är produkterna tillverkade?
Produkterna tillverkas i Sverige, dels hos en tillverkare i Gustavsberg, dels i Orminge strax utanför Stockholm och i Falun.

 

Är produkterna djurtestade?
Nej, de är inte djurtestade.

 

Innehåller deodoranten aluminium?
YR SPA Deodorant innehåller inte metallen aluminium, ej heller aluminiumklorid.

 

Innehåller produkterna bara svenska ingredienser?
YR SPA hudvårdsserie innehåller ingredienser från Skandinavien. Dock bor vi i ett kallt land där vi har minimal tid på oss att odla växter. Av den enkla anledningen köps en del ingredienser in från bland annat Sydeuropa. 

 

Varför är det viktigt med ”rätt” Ph-värde på produkterna?
Desto hudvänligare Ph-värde (5,5) på produkterna desto snabbare kan huden absorbera alla godsaker i dem. Därför är det viktigt att ha så hudnära pH-värde som möjligt.

 

Vad betyder terapeutiska doser?
Att man som tillverkare har använt den procenthalt aktivt ämne i produkten som leverantören till oss gjort studier och dokumentation på med ett tydligt resultat.

 

Har YR miljövänliga förpackningar?
Vi använder enbart nedbrytningsbar plast i flaskor och tuber.

 

Har YR hygieniska förpackningar?
Ända sedan starten 1997 har vi enbart arbetat med hygieniska förpackningar. Det innebär att våra produkter endast förpackas i tuber och flaskor med pumpfunktion och aldrig i burkar. Burkar är ohygieniska då många av de bakterier som vi har på våra fingrar, som vi stoppar i burken, hamnar där. Hudvårdsrodukter förvaras i regel i badrum där det är fuktigt och varmt och bakterierna kan frodas ännu mer. Därför är krämer som förpackas i burk en riktig bakteriebomb vilket innebär att tillverkarna tvingas addera stora mängder konserveringsmedel för att hålla dem fräscha länge. Det vill vi på YR undvika.

Vad händer med YR Bas – den ”rosa” serien?

Produkterna i YR Bas fasas just nu ut av flera skäl. Serien uppdateras och kommer så småningom även få nya färpackningar och ny design. So ”no worries”, produkterna kommer tillbaka...:

Har du någon fråga du inte fått svar på, ställ den här: